Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Будівельні норми для ломбардів: роз’яснює Мінрегіон

April 15, 2014

Мінрегіон зазначив, що ним розроблено державні будівельні норми ДБН В.2.2-11-2002 "Підприємства побутового обслуговування", які поширюються на проектування нових і реконструкцію існуючих будівель та приміщень підприємств побутового обслуговування, зокрема ломбардів.

Зазначений норматив встановлює основні вимоги до об`ємно-планувальних, конструктивних рішень, а також до інженерного обладнання цих об`єктів.

Так, згідно з розділом 2 ДБН В.2.2-11-2002 висоту поверху приймають, як правило, 3,3 м, площа приміщень для відвідувачів у ломбарді повинна становити не менше 6 м2, площа приміщень комор не менше 35 м2 на приймальника замовлень тощо.

Застосування будівельних норм або їх окремих положень є обов`язковим для всіх суб`єктів господарювання незалежно від форми власності, які провадять будівельну, містобудівну, архітектурну діяльність та забезпечують виготовлення продукції будівельного призначення.

Розміщення ломбардів не може здійснюватись згідно до положень Порядку розміщення тимчасових споруд для впровадження підприємницької діяльності.

Лист Мінрегіону від 28.03.14 р. № 7/14-3505.

 

Новини за темою:

Особливості звітності фінкомпаній та ломбардів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!