Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Серед новинок на кордоні - відміна низки митних стягнень і додаткового імпортного збору

February 11, 2016

В Україні відмінено митні квоти для ряду товарів.
З 2016 року було відмінено додатковий імпортний збір, зменшено ставки ввізного мита. Всі ці зімни були внесені в рамках підписання Угоди про вільну торгівлю України з ЄС. До прикладу, ставка ввізного мита для товарів українського походження знизилась на 2,5 %, а для товарів з ЄС – на 7 %. Зараз вони становлять 2,4 % та 0,5 % відповідно.
З 1 січня 2016 року для ряду товарів відмінено митні стягнення. Так, для імпорту до України безмитні квоти встановлено для м’яса птиці, свинини та цукру. Тоді як для експорту з України – для 36 позицій, серед яких яловичина, свинина, молоко, вершки, мед, цукор, соки та інші товари.
Протягом 2015 року Закарпатською митницею ДФС до державного бюджету перераховано 2 млрд. 713,2 млн. гривень податків. Ця сума на 34 % більша, ніж у 2014 році. Основними товарами, які ввозились до України є комп’ютери, телефони, автомобілі, друкарське обладнання та полімери етилену.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Sered-novinok-na-kordoni---vidmina-nizki-mitnix-styagnen-i-dodatkovogo-importnogo-zboru--13464.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!