Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Скорочено перелік товарів, які звільняються від сплати ввізного мита та ПДВ

December 22, 2016

Прийнято Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки літакобудівної галузі» (законопроект № 3458-д).
Законом передбачено створення належних законодавчих умов для розвитку та подальшого зростання в Україні виробництва сучасних видів авіаційної техніки та літальних апаратів, ефективного використання накопиченого науково-технічного та виробничого потенціалу літакобудівної галузі, збереження досягнутих позицій на світовому ринку авіаційної техніки.
Основні положення проекту Закону спрямовані на ліквідацію нерівних умов постачання літаків вітчизняного виробництва у порівнянні з ввезенням (імпортом) в Україну іноземних літаків. Пропонується відмінити пільгові умови ввозу (без оподаткування ПДВ) на територію України за договорами оперативного лізингу іноземних літаків масою порожнього обладнаного апарата понад 10000 кг, але не більше 30000 кг та максимальною пасажиромісткістю від 44 до 110 місць. Адже постачання вітчизняних літаків українським авіакомпаніям та іншим замовникам оподатковується ПДВ за ставкою 20%.
Проектом Закону також передбачається продовжити дію пільгового режиму ввезення товарів, які використовуються при розробці, виробництві, ремонті, модифікації, обслуговуванні виробів авіаційної техніки на період до 1 січня 2025 року та доповнити перелік таких товарів; не застосовувати фінансові гарантії як спосіб забезпечення дотримання вимог режиму тимчасового ввезення до товарів, які тимчасово ввозяться на митну територію України суб’єктами літакобудування, що підпадають під дію статті 2 Закону України "Про розвиток літакобудівної промисловості", з метою проведення досліджень або

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Sokrashhen-perechen-tovarov-kotorye-osvobozhdayutsya-ot-uplaty-vvoznoj-poshliny-i-NDS-1

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!