Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Штраф за вандалізм хочуть істотно збільшити

September 12, 2016

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 5102 "Про внесення змін до статті 194 Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за умисне пошкодження майна)".
Проектом пропонується за умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах (ч. 1 ст. 194 КК), встановити штраф до 3 000 НМДГ (зараз - 50 НМДГ).
Йдеться про випадки т.зв. вандалізму, коли громадські місця, транспорт, приватні автомобілі, стіни будинків, паркани тощо, в тому числі і об'єкти, що мають культурну, історичну цінність, піддаються оскверненню, пошкодженню або знищенню. При цьому винні особи не несуть достатньої відповідальності за такі діяння або їх дії кваліфікують за схожим статтями Кримінального кодексу. Щоб зробити покарання адекватним і попередити таку злочинність - пропонується посилити санкцію.
Згідно з чинною редакцією статті 194 КК, за такі діяння, крім штрафу до 50 НМДГ, також передбачені громадські роботи 120-240 годин, виправні роботи до 2 років, обмеження/позбавлення волі до 3 років. А якщо таке діяння було вчинено шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, - позбавлення волі на 3 - 10 років.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/SHtraf-za-vandalizm-xotyat-sushhestvenno-uvelichit.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!