Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 2017 року українці укладатимуть договори з лікарями

October 26, 2016

Українці повинні будуть укласти договори з лікарями на отримання послуг первинної медицини. Вибір лікаря нічим обмежуватися не буде: МОЗ скасовує прив'язку до місця прописки чи проживання.
Люди можуть самі вибрати хорошого лікаря, якому довіряють і який буде обслуговувати всю родину. Лікарі будуть отримувати зарплату за фактом підписаних договорів. За фактом того, що ви його вибрали. Зарплати в традиційному розумінні у них більше не буде. Дохід залежить від того, скільки у нього пацієнтів. Мало - значить, дохід буде низьким. Досить - значить, хорошим. Розрахунок на те, щоб лікар був фінансово мотивований надавати якісні послуги, а не сидіти на зарплаті, тому що у нього диплом є.
Зараз закінчується робота над переліком послуг, які будуть входити в страховий пакет. Повинні бути чіткі зобов'язання між сторонами: на що пацієнт має право і на що лікар має право.
Перехід на страхову медицину, згідно з анонсом МОЗ, почнеться в 2017 році і займе три роки. Але ніяких конкретних нормативних документів або законів, які регламентували б цей процес, до цих пір не прийняв ні Кабмін, ні Рада.

Джерело: .

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!