Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 10 по 30 вересня ДАІ проводить операцію «Мобільний телефон»

September 8, 2014

З метою зниження рівня дорожньо-транспортного травматизму, підвищення транспортної дисципліни водіїв та безпеки дорожнього руху на вулично-дорожній мережі з 10 вересня на території всієї держави Державтоінспекція проводить операцію під умовною назвою «Мобільний телефон». Профілактичний захід триватиме до 30 вересня.
Згідно з Правилами дорожнього руху, водіям категорично забороняється користуватися засобами зв`язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).
Відповідальність за таке порушення визначається ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а тому карається штрафом від 425 до 510 гривень. Якщо при цьому виникне аварійна ситуація, штраф може збільшитися до 850 гривень, а порушника можуть позбавити права керування транспортними засобами на термін від 6 до 12 місяців.
Водночас закон не забороняє користуватися пристроями hands free, оскільки водій має можливість керувати транспортним засобом, використовуючи обидві руки (провідні та Bluetooth-гарнітури, навушники тощо).

За матеріалами ДАІ МВС.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!