Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 1 січня 2015 року ПДВ в автоматичному режимі відшкодовуватиметься на місяць раніше

August 5, 2014

Нова система електронного адміністрування ПДВ дозволить здійснювати бюджетне відшкодування ПДВ експортерам та імпортерам в автоматичному режимі на місяць раніше, ніж зараз.
Такі новації передбачені законодавчими змінами, внесеними до Податкового кодексу України. Електронна система адміністрування ПДВ почне діяти з 1 січня 2015 року та стане системним рішенням для ліквідації «податкових ям» та махінацій з цим податком.
За допомогою електронного адміністрування буде забезпечено відповідність сум нарахованого та сплаченого ПДВ, оскільки суми ПДВ від доданої вартості гарантуються грошовими коштами. При цьому обігові кошти платників ПДВ відволікаються мінімально.
Електронна система складатиметься з трьох основних елементів: Єдиного електронного реєстру податкових накладних, з банку, в якому автоматично будуть відкриті рахунки усім платникам ПДВ, та з бази даних митниці в частині інформації про імпорт та експорт товарів.
Так, з 1 січня 2015 року для всіх платників ПДВ в автоматичному режимі відкриють електронні рахунки в банку, який буде створений та підконтрольний НБУ.
Неможливо буде відшкодувати суму більшу за ту, яка накопичена на цьому рахунку.
Буде скорочено кількість обтяжливих для бізнесу звірок та перевірок, зокрема, перевірок бізнесу «по усьому ланцюгу постачань до виробника або імпортера». Скоротиться та спроститься звітність з ПДВ. При цьому, основні правила обчислення ПДВ, до яких звикли платники, будуть збережені.

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів.

Новини за темою:
Уряд пропонує збільшити ставку ПДВ до 21 % на період до 1 січня 2016 року
У разі зміни будь-яких даних платника ПДВ додаткова реєстраційна заява - обов`язкова!
Обсяг операцій для повторної реєстрації платника ПДВ

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!