Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 1 червня вводиться сезонне обмеження руху вантажівок через підвищений температурний режим

May 28, 2014

З червня з 10:00 до 22:00 транспортним засобам загальною масою понад 24 тонни або з навантаженням на вісь більше 7 тонн буде заборонено рух більшістю автомобільних доріг загального користування по всій території України.

Дорожники пояснюють: висока температура повітря у літній період призводить до значного нагрівання асфальтобетонного покриття. За даними науковців, температура дорожнього покриття, за якої воно м’якшає, становить 40-42оС при температурі повітря 28оС.

Рух великовагового транспорту за таких умов призводить до катастрофічних руйнувань дорожнього полотна – появи колій і зсувів, утворення деформацій, і, як наслідок – знищення цілих ділянок автодоріг.

За попередніми розрахунками, сума збитків дорожнього господарства через недбалу експлуатацію доріг компаніями-перевізниками щороку сягає 2 млрд. грн.

Саме тому, починаючи з 1 червня на більшості автомобільних доріг загального користування в усіх областях України вводиться сезонне обмеження руху – вантажівкам буде дозволено проїзд лише вночі, а вдень вони перебуватимуть на спеціальних стоянках і майданчиках відпочинку, зокрема поблизу об’єктів сервісу. Дотримання цих вимог  контролюватиметься Укртрансінспекцією, Державтоінспекцією та дорожніми підприємствами.

Рішення про введення сезонного обмеження вже прийнято в Житомирський, Київській, Миколаївський, Черкаській і Чернігівській областях. Відповідні дорожні знаки та панно для інформування громадян у цих регіонах встановлено.

За матеріалами офіційного сайту Мінінфраструктури.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!