Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Роздрібна торгівля алкогольними коктейлями: що з акцизним податком?

August 30, 2016

Чи оподатковуються акцизним податком операції з роздрібної реалізації коктейлів, виготовлених із використанням алкогольних напоїв, та що в такому випадку є базою оподаткування?

Податківці у ЗІР, категорія 116.02 повідомили, що акцизним податком з роздрібної торгівлі підакцизних товарів оподатковуються операції з реалізації коктейлів суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі, якщо вміст спирту етилового в таких напоях перевищує 0,5 відсотків об’ємних одиниць.

Базою оподаткування акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями є вартість (з податком на додану вартість та без урахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) підакцизних товарів. 

Тобто, при визначенні бази оподаткування акцизним податком з роздрібної торгівлі підакцизних товарів, зокрема коктейлів, слід ціну реалізованого товару розділити на 105 та помножити на 100 (ціна коктейлю – 105% складається з вартості товару з податком на додану вартість – 100% та акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 5%).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Roznichnaya-torgovlya-alkogolnymi-koktejlyami-chto-s-akciznym-nalogom.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!