Вирішені питання безпечності та якості харчових продуктів
Верховна Рада України прийняла за основу та в цілому законопроект № 4179а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів".
Законом запропонована нова редакція Закону "Про безпечність та якість харчових продуктів" під назвою "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", а також внесено зміни до 12 законодавчих актів України.
Запропоновані зміни стосуються уточнення термінів та їх визначень у сфері харчових продуктів, здійснення повноважень центральних органів виконавчої влади, у тому числі - щодо вимог до процедур держконтролю харчових продуктів на ринку України та імпортної продукції, скасування деяких дозвільних процедур, запровадження принципів реєстрації джерел ГМО, а не продуктів, вироблених з них, встановлення юридичної відповідальності за правопорушення у відповідній сфері тощо.
За матеріалами офіційного веб-сайту ВР України.