Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Вирішено питання допомоги на дитину та відпустки для батьків – інвалідів: прийнято Закон

January 15, 2015

Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики)" (законопроект №  1539).
Цей документ розроблено з метою поліпшення соціального захисту родин, до складу яких входять діти-інваліди підгрупи А та інваліди І групи підгрупи А, шляхом врегулювання питання надання одному з працюючих батьків або законному представнику:
- щорічної додаткової оплачуваної відпустки тривалістю 10 календарних днів для догляду за інвалідом з дитинства І групи підгрупи А;
- відпустки без збереження зарплати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною-інвалідом підгрупи А, якій виповнилося 6 та більше років, 18 - річного віку.
Також пропонується врегулювати питання продовження виплати допомоги на дитину до досягнення нею трирічного віку особам, яким призначена допомога при народженні першої дитини та її виплата проводиться протягом 24 місяців.
Крім цього, виключено положення про те, що за особами, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною і працюють на умовах неповного робочого часу, зберігається право на допомогу до досягнення дитиною трирічного віку.
За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!