Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Реорганізація підприємства – що з ПДВ?

January 24, 2017

Головне управління ДФС у Вінницькій області звертає увагу платників ПДВ на те, що запроваджено нові правила щодо відображення від'ємного значення суми ПДВ платника, що реорганізується, у податковому обліку його правонаступників.

По-перше, встановлено, що сума від'ємного значення, що підлягає включенню до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду платника, що реорганізується підлягає перенесенню до складу податкового кредиту правонаступника;

По-друге, процедура перенесення залежить від виду реорганізації. Тобто, якщо реорганізація проводиться  шляхом приєднання, злиття чи перетворення, то сума від'ємного значення підлягає перенесенню до складу податкового кредиту правонаступника у наступному періоді після підписання передавального акта відповідно до законодавства. Якщо суб’єкт господарювання реорганізується шляхом поділу чи виділення, перенесення до складу податкового кредиту правонаступника відбувається пропорційно до отриманої частки майна згідно з розподільчим балансом у наступному періоді після підписання розподільчого балансу відповідно до законодавства.

По-третє, таке зарахування задекларованого від'ємного значення ПДВ платника, що реорганізується до складу податкового кредиту правонаступника здійснюється в разі його підтвердження документальною  перевіркою контролюючого органу.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Reorganizaciya-predpriyatiya-%E2%80%93-chto-s-NDS.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!