Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Рентна плата за спецводокористування у 2017 році: особливості адміністрування та строки подання

April 26, 2017

Платники рентної плати обчислюють суму плати наростаючим підсумком з початку року та складають податкову декларацію за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 07.11.16 р. № 927. Податкова декларація з рентної плати подається платниками до контролюючих органів за місцем податкової реєстрації.
Граничними термінами подання податкової звітності та сплати податкових зобов’язань з рентної плати є:
• за I квартал 2017 року: 10 травня та 19 травня 2017 року відповідно;
• за ІІ квартал 2017 року: 9 серпня та 19 серпня 2017 року відповідно;
• за ІІІ квартал 2017 року: 9 листопада та 17 листопада 2017 року відповідно;
• за ІV квартал 2017 року: 9 лютого та 19 лютого 2018 року відповідно.
Платники, об’єкт оподаткування, ставки, порядок обчислення і сплати рентної плати за спеціальне використання води (далі – рентна плата) визначені ст. 255 та 257–258 ПК.
Водночас починаючи з 1 січня 2017 року збільшено ставки рентної плати, які застосовуються при обчисленні податкових зобов’язань за результатами господарської діяльності у 2017 році.
Суб’єкт господарювання (далі – СГ), зареєстрований платником рентної плати, який у звітному (податковому) році планує здійснювати використання води виключно для власних питних та санітарно-гігієнічних потреб, на підставі заяви, складеної у довільній формі, повідомляє не пізніше граничного терміну подання податкової звітності з рентної плати за І квартал звітного (податкового) року відповідний контролюючий орган про відсутність у нього у звітному (податковому) році об’єкта оподаткування та податкову звітність з рентної плати протягом податкового (звітного) року не подає.
Якщо у СГ, зареєстрованого платником рентної плати, у деяких звітних (податкових) періодах звітного (податкового) року відсутній об’єкт оподаткування у зв’язку з використанням обсягів води у таких періодах виключно для власних питних та санітарно-гігієнічних потреб, то оскільки податкова звітність подається наростаючим підсумком, такий СГ повинен подавати до контролюючого органу податкову звітність з рентної плати до кінця звітного (податкового) року.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!