Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Реєструємо страхових агентів!

May 30, 2013

Затверджено порядок реєстрації страхових агентів, які мають право здійснювати посередницьку діяльність з обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, у Моторному (транспортному) страховому бюро України (далі – МТСБУ). 
Страхові агенти, які є фізичними чи юридичними особами, мають право здійснювати посередницьку діяльність з обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності за умови їх реєстрації в МТСБУ. 
Єдиною формою реєстрації страхового агента в МТСБУ є внесення інформації про нього до реєстру (електронної автоматизованої системи збору, накопичення та обробки даних про страхових агентів). Внесення зазначеної інформації здійснюється страховиком, від імені та за дорученням якого діє такий страховий агент, через мережу Інтернет до відповідного інформаційного ресурсу. 
Виключення страхового агента з реєстру здійснюється страховиком у разі розірвання або закінчення строку дії агентської угоди між ним та страховим агентом. Причому, страховий агент, який виключений із реєстру у разі порушення ним законодавства про фінпослуги, може бути повторно внесений до реєстру не раніше, ніж через 12 місяців з дати такого виключення.

Розпорядження Нацкомфінпослуг від 18.04.13 р. № 1270 набуде чинності через 6 місяців з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 07.06.13 р. № 40 ).



Новини за темою:

Новий звіт для страховиків

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!