Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Реєстрація випуску іпотечних облігацій та проспекту емісії незабаром за новим Порядком

October 22, 2014

Затверджено Положення про порядок реєстрації випуску звичайних іпотечних облігацій, проспекту емісії, звіту про результати розміщення іпотечних облігацій, погашення та скасування реєстрації випуску іпотечних облігацій.

Зокрема, встановлено, що стосовно кожного розміщення іпотечних облігацій емітент приймає окреме рішення про розміщення іпотечних облігацій.

Рішення про розміщення іпотечних облігацій приймається органом управління емітента, повноваження якого підтверджуються установчими документами емітента.

Забороняється обмежувати доступ власників іпотечних облігацій до оригіналу рішення про розміщення іпотечних облігацій, який зберігається в емітента.

Також, встановлено, що публічне розміщення іпотечних облігацій здійснюється шляхом їх пропозиції заздалегідь не визначеній кількості осіб на підставі опублікування в офіційному друкованому виданні НКЦПФР проспекту емісії іпотечних облігацій.

Публічне розміщення іпотечних облігацій здійснюється на фондовій біржі або на позабіржовому ринку емітентом самостійно або через андеррайтера(ів), що уклав(ли) з емітентом договір про андеррайтинг.

Іпотечні облігації, які пропонуються для публічного розміщення, є такими, що вільно обертаються. Першими та наступними власниками таких іпотечних облігацій можуть бути будь-які юридичні та/або фізичні особи.

У разі публічного розміщення іпотечних облігацій договори з першими власниками укладаються до дати, визначеної проспектом їх емісії, але не пізніше 1 року з дати початку укладення таких договорів.

Якщо іпотечні облігації, що пропонуються для розміщення, випускаються різними серіями, строк укладення договорів з першими власниками у процесі публічного розміщення окремої серії іпотечних облігацій не може перевищувати 1 року з дати початку укладення таких договорів.

Кожен перший власник іпотечних облігацій має сплатити вартість таких іпотечних облігацій у повному обсязі до затвердження результатів розміщення відповідного випуску (серії) іпотечних облігацій.

Забороняється укладати договори з першими власниками в процесі публічного розміщення іпотечних облігацій раніше ніж через 10 днів після опублікування проспекту їх емісії в повному обсязі в офіційному друкованому виданні НКЦПФР.

Рішення НКЦПФР від 28.08.14 р. № 1118 набуде чинності з дня офіційного опублікування, крім деяких положень. Готується до опублікування в ”Офіційному віснику України” від 28.10.14 р. № 84.

Новини за темою:

Для реєстрації випуску та проспекту емісії облігацій надавати фінзвітність можна буде лише за останній рік

Зупинено нарахування штрафних санкцій та пені за борги по іпотеці

Батькам малолітніх дітей буде заборонена іпотека

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!