Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Реєстрація випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу АТ: що змінилося?

June 12, 2013

Затверджено зміни до порядку реєстрації випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу акціонерного товариства. 
При збільшенні статутного капіталу шляхом розміщення додаткових акцій існуючої номінальної вартості для реєстрації випуску та проспекту емісії таких акцій АТ тепер не потрібно подавати

  • копію опублікованого в офіційному друкованому органі повідомлення акціонерів про можливість реалізації їх переважного права на придбання акцій додаткової емісії; 
  • довідку про персональне повідомлення всіх акціонерів про можливість реалізації такого їх права, що містить дані про дату і спосіб повідомлення акціонерів. 

Документи для реєстрації звіту про результати розміщення акцій тепер мають подаватися АТ у 30-денний строк з дня внесення (раніше – не пізніше 15 календарних днів з дня держреєстрації) змін до статуту, пов`язаних зі збільшенням розміру статутного капіталу шляхом розміщення додаткових акцій. 
При цьому, внесені зміни щодо вимог до відповідних рішень загальних зборів АТ та проспектів емісії акцій, які передаються реєструвальному органу. 
Крім того, викладено у новій редакції додатки: тимчасове свідоцтво та свідоцтво про реєстрацію випуску акцій, рішення про приватне та рішення про публічне розміщення акцій, а також відповідні проспекти емісії акцій та звіти про результати приватного/публічного розміщення акцій.

Рішення НКЦПФР від 14.05.13 р. № 823 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 18.06.13 р. № 43).



Новини за темою:

Як змінити розмір статутного капіталу АТ

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!