Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Реєстрація с/г техніки

November 23, 2015

Громадська організація AgroReformsUA ініціює спрощення процедури реєстрації сільгосптехніки. Так, планується усунути законодавчі неточності в питаннях введення в обіг та реєстрації сільськогосподарської техніки, а саме скасувати висновок спеціаліста, який коштує близько 650 гривень. Відповідні зміни торкнуться сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, причепів, причіпних машин та їх компонентів.

Зокрема, положеннями документу передбачається скасувати висновок спеціаліста з проведення обстеження машини на відповідність ідентифікаційних номерів і супровідних документів на предмет фальсифікації. Як відомо, подібний висновок коштує близько 250-650 гривень та видається приватними структурами. Таким чином, його скасування дозволить спростити реєстрацію, усунути зайві перешкоди для тих, хто реєструє техніку, та зменшити їх витрати.

Також проектом змін уточнюються умови реєстрації сільськогосподарської техніки, зокрема необхідний перелік документів, терміни, права та обов’язки учасників правовідносин.

Окрім того, проект постанови уряду передбачає приведення законодавства з вказаних питань у відповідність до чинних технічних регламентів та законодавства ЄС. Зокрема, для реєстрації техніки пропонується запровадити декларації про відповідність та сертифікат відповідності затвердженому типу, що будуть видаватися виробником, а не державними або акредитованими установами.

"Деякі положення постанов Кабінету Міністрів України, що нині регулюють дану сферу, не відповідають вимогам часу, є забюрократизованими, містять корупційну складову, а також ускладнюють реєстрацію техніки", - заявляє експерт з аграрного права ГО AgroReformsUA Дмитро Сімашко.

Прийняття запропонованого Проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 8 липня 2009 р. № 694 та від 11 листопада 2009 р. № 1200» дозволить урегулювати порядок реєстрації та введення в експлуатацію сільськогосподарської техніки та забезпечить її відповідність технічним регламентам. Це сприятиме спрощенню господарської діяльності та дерегуляції галузі в цілому, переконаний він.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Reyestraciya-s%2Fg-texniki-11440

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!