Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Реєстрація опціонних сертифікатів: що нового?

May 7, 2013

Затверджена нова редакція порядку реєстрації випуску опціонних сертифікатів та проспекту їх емісії. У разі емісії опціонних сертифікатів з поставкою, базовим активом яких є об`єкт будівництва, емітент має бути власником або користувачем земельної ділянки. 
Змінено перелік документів, які емітент подає до НКЦПФР для реєстрації випуску опціонних сертифікатів та проспекту їх емісії. Зокрема, з нього виключено зразок сертифіката, інформацію про попередні випуски та результати розміщення емітентом опціонних сертифікатів, а доповнено необхідністю подання копій визначених договірних документів. 
Емітент має право оформити проспект емісії опціонних сертифікатів двома частинами (базовий проспект емісії опціонних сертифікатів та проспект емісії опціонних сертифікатів відповідного випуску). При цьому, базовий проспект емісії та перший проспект емісії відповідного випуску подаються для реєстрації одночасно. 
Крім того, скорочено строк такої реєстрації. Якщо раніше НКЦПФР приймала рішення про реєстрацію не пізніше 30 робочих днів після одержання всіх необхідних документів, то тепер одночасна реєстрація випуску та проспекту емісії опціонних сертифікатів здійснюється протягом:

  • 10 робочих днів - у разі наявності зареєстрованого базового проспекту емісії та перебування ЦП емітента в біржовому реєстрі ФБ;
  • 20 робочих днів - у разі наявності зареєстрованого базового проспекту емісії та відсутності ЦП емітента в біржовому реєстрі ФБ;
  • 25 робочих днів - у разі відсутності зареєстрованого базового проспекту емісії.

Свідоцтво про реєстрацію випуску опціонних сертифікатів надається емітенту у двотижневий строк з дня реєстрації звіту про результати розміщення ЦП. У разі емісії опціонних сертифікатів різними серіями на кожну серію опціонних сертифікатів оформлюється окреме свідоцтво про реєстрацію випуску опціонних сертифікатів. Скасування реєстрації випуску опціонних сертифікатів та анулювання виданих свідоцтв здійснюється на підставі звіту про наслідки виконання зобов`язань за опціонними сертифікатами, який емітент має подати до НКЦПФР протягом 30 днів після закінчення терміну виконання таких зобов`язань. 

Рішення НКЦПФР від 05.02.13 р. № 132 набуло чинності з 30.04.13 р. («Офіційний вісник України» від 30.04.13 р. № 32).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!