Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Реєстр власників іменних ЦП: передача інформації і не тільки

May 20, 2013

Затверджено порядок передачі інформації, що міститься у системі реєстру власників іменних ЦП, до системи депозитарного обліку. 
Даний порядок не поширюється на системи реєстрів за випусками іменних ЦП, щодо яких емітентом прийнято рішення про дематеріалізацію або про передачу ведення реєстру іншому реєстратору, якщо такі рішення були прийняті до дня набрання чинності Законом «Про депозитарну систему України». 
Після закриття реєстру реєстратор власників іменних ЦП протягом 10 календарних днів має звернутися до центрального депозитарію щодо призначення дати передачі інформації, що міститься у системі реєстру. Центральний депозитарій призначає таку дату протягом 30 календарних днів з дати отримання звернення реєстратора. Передаванню від реєстратора до центрального депозитарію як особи, уповноваженої на зберігання, підлягають визначені цим порядком документи системи реєстру. 
Крім цього, внесено зміни до положення про порядок переведення випуску іменних акцій документарної форми у бездокументарну форму існування та положення про порядок ведення реєстрів власників іменних ЦП.

Рішення НКЦПФР від 18.04.13 р. № 729 набуде чинності з дня офіційного опублікування, крім Порядку передачі інформації, який набуде чинності одночасно з Законом «Про депозитарну систему України» з 11.10.13 р.



Новини за темою:

Як передати ЦП на депозитарне обслуговування?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!