Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Важливі роз`яснення ДФС на 24 лютого 2017 року

February 24, 2017

Особливості застосування первинних документів, проблеми відсутності кодів ДКПП, заповнення ПН, підвищувальний коефіцієнт до доходів фізосіб, порядок заповнення звіту по ЄСВ - фахівці Uteka зробили добірку найбільш важливих роз'яснень у зручній табличній формі.

Реквізити

Назва

Суть раз'яснення

Налоговая накладная

Лист Мінфіну від 16 лютого 2017 року № 31-11410-06-5/4339

Мінфін роз’яснило особливості застосування первинних документів

Змінено термін «первинний документ», що дозволить вважати оплачений (акцептований) рахунок-фактуру (інвойс) підставою для відображення в бухгалтерському обліку господарських операцій з постачання товарів, робіт (послуг) без обов’язкового складання акта приймання-передачі.

Лист Мінфіну від 10.02.2017 р. № 31-11120-09-10/3709

Щодо проблеми відсутності кодів ДКПП

Мінфін акцентує увагу на тому, що, при необхідності, варто надати пропозиції щодо внесення змін у форму податкової накладної та Порядок заповнення податкової накладної в частині визначення порядку заповнення податкових накладних у разі, коли ідентифікатор відсутня в ДКПП.

Лист ДФС від 16.02.2017 № 3238/6/99-95-42-03-15

Як заповнити ПН при здійсненні операцій з давальницькою сировиною

Графи 4 та 5 податкової накладної заповнюються відповідно до Класифікатора системи позначень одиниць вимірювання та обліку (КСПОВО), чинного на дату складання податкової накладної.

ЄСВ

ДФС у Київській області

Відображення реквізиту «Штатна чисельність працівників» у звіті з ЄСВ

При заповненні реквізиту «Штатна чисельність працівників» таблиці 1 додатка 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 року № 435, враховуються, як працівники, які перебувають у відпустці по вагітності та пологах, так і інші особи, працевлаштовані на їх місця.

Єдиний податок

Головне управління ДФС

На допомогу платникам єдиного податку IV групи

Звітна Декларація подається, якщо за відповідний звітний рік за земельні ділянки, що розташовані на території певного органу місцевого самоврядування з кодом згідно з Державним класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України, ще не було подано жодної Декларації.

Декларування доходів

Офіційний сайт НАЗК

До уваги суб’єктів декларування!

Якщо при накладанні електронного цифрового підпису виникає помилка, зверніться до акредитованого центру сертифікації ключів, який Вам видав ключ.

ДФС у Київській області

Підвищуючий коефіцієнт до доходів фізосіб – у запитаннях та відповідях

У разі виплати платнику податку додаткового блага у негрошовій формі сума податку об’єкта оподаткування обчислюється із врахуванням коефіцієнту.

Неприбуткові організації

Головне управління ДФС

Черговий відеоогляд ДФС щодо звітності неприбутківців
 

Разом зі звітом за 2016 рік неприбуткові організації зобов’язані подати і річну фінансову звітність. Фінансова звітність є додатком до звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації) та його невід’ємною частиною.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!