Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки можуть отримати тільки вітчизняні підприємці

April 2, 2014

Згідно з частиною 3 статті 21 Закону України "Про охорону праці" роботодавець повинен одержати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (далі – дозвіл). На застосування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки виробник або постачальник устаткування підвищеної небезпеки отримує дозвіл до прийняття зобов`язань на постачання.
Видача дозволів здійснюється відповідно до вимог Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки територіальними органами Держгірпромнагляду України за місцем державної реєстрації юрособи або фізособи - підприємця.
Видачі дозволів безпосередньо іноземним виробникам або постачальникам чинним законодавством не передбачено.
За одержанням дозволу (від свого імені, через дозвільний центр) до територіального органу Держгірпромнагляду України (за місцем держреєстрації) може звернутись виробник або постачальник, який зареєстрований в Єдиному державному реєстрі юросіб та фізосіб - підприємців та має код платника податків згідно з ЄДРПОУ, код виду економічної діяльності згідно з КВЕД.

Роз’яснення Держгірпромнагляду від 02.12.13 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!