Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Розмір консульського збору за оформлення віз в пунктах пропуску збільшено майже удвічі

October 24, 2014

Внесено зміни до Правил оформлення віз для в`їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію, затверджених постановою КМУ від 01.06.11 р. № 567, якими збільшено розмір консульського збору за оформлення віз в пунктах пропуску через державний кордон.

Так, 2040 грн. (тобто 120 НМДГ, зараз - 70 НМДГ) іноземцям та особам без громадянства необхідно буде сплатити за оформлення віз в пунктах пропуску департаментом консульської служби МЗС або представництвом МЗС на території України у випадках в`їзду:

1) з дипломатичною або службовою метою за клопотанням органів державної влади України;

2) з метою ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Україні за клопотанням МНС;

3) з метою невідкладного медичного лікування або участі в похоронах близького родича, що підтверджено відповідними документами;

4) у разі необхідності транзитного проїзду через територію України членів екіпажів іноземних суден, що перебувають в українських портах, за наявності виписки із суднової ролі;

5) з метою активізації взаємодії у галузі культури та спорту, а також забезпечення інтересів у сфері зовнішньої політики або інших сферах, які є життєво важливими для суспільства, або з гуманітарних питань.

Консульський збір у розмірі 408 грн. (24 НМДГ, зараз - 14 НМДГ) передбачений за оформлення туристичних віз в пунктах пропуску громадянами Антигуа і Барбуди, Барбадосу, Республіки Маврикій, Республіки Ель Сальвадор, Республіки Сейшельські Острови та Турецької Республіки.

Крім того, встановлено, що консульський збір не сплачується за оформлення віз офіційним спостерігачам від іноземних держав і міжнародних організацій на виборах Президента України, народних депутатів України, депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів та всеукраїнському референдумі. Списки спостерігачів повинні бути представлені МЗС Центральною виборчою комісією.

Постанова КМУ від 16.10.14 р № 539 набуде чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!