Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Розраховуємо доплату до МЗП при змінному графіку роботи

October 3, 2017

Мінсоцполітики нагадало, що в кінці кожного місяця працівникам, які працюють при підсумованому обліку робочого часу, здійснюється нарахування належної їм заробітної плати відповідно до діючих умов оплати праці: нарахування окладу, доплат і надбавок, у тому числі за роботу в нічний час, роботу у святкові та неробочі дні і т. п., а після закінчення облікового періоду при наявності понаднормових годин здійснюється оплата понаднормової роботи.
Якщо працівник у святковий (неробочий) день працював відповідно до змінного графіка, тобто в рамках місячної норми робочого часу, для цього працівника оплата здійснюється в розмірі разової годинної або денної ставки понад оклад.
У випадку коли працівника наказом (розпорядженням) по підприємству залучали до роботи у святковий (неробочий) день у його вихідний день, тобто понад місячну норму, оплата праці в цьому випадку здійснюється в розмірі подвійної годинної або денної ставки понад оклад.
При нарахуванні заробітної плати після закінчення місяця необхідно враховувати те, що розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму роботи не може бути нижче від розміру мінімальної заробітної плати.
При нарахуванні розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру не враховуються доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я, за роботу в нічний і понаднормовий час, роз'їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат.
Таким чином, якщо працівнику здійснюють підвищену оплату за роботу у святковий (неробочий) день, то ця виплата зараховується в розмір заробітної плати при забезпеченні її мінімального розміру. Однак оплата понаднормової роботи здійснюється понад розмір мінімальної заробітної плати.

Лист Мінсоцполітики від 21.08.17 р. № 2231/0/101-17.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!