Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Витрати на оплату ЖК послуг компенсують сім’ям з низькими доходами

June 4, 2014

У зв’язку з підвищенням тарифів на газ та тепло Урядом запроваджена програма компенсацій, за якою понад 30 % домогосподарств України платитимуть за житлово-комунальні послуги у тих же розмірах, що і до підвищення.

Право на отримання компенсації мають сім’ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні 6 місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї. Він визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення. До складу сім’ї включаються особи, які зареєстровані у житловому приміщенні (будинку).

Зазначений прожитковий мінімум сім’ї буде визначатися окремо для кожної сім’ї залежно від її складу.

З 01.01.14 р. для дітей віком до 6 років встановлено прожитковий мінімум у розмірі 1032 грн., для дітей віком від 6 до 18 років - 1286 грн., для працездатних осіб - 1218 грн., для осіб, які втратили працездатність, – 949 грн.

Для того, аби оформити компенсацію, необхідно з 1 липня 2014 року звернутися до районного управління соцзахисту населення за зареєстрованим місцем проживання, де необхідно написати заяву і надати паспорт.

Наприклад, сім’я з чотирьох осіб (чоловік, дружина, одна дитина віком до 6 років, друга – від 6 до 18 років). Заробітна плата чоловіка та його дружини складає 4500 грн. на місяць. Прожитковий мінімум для сім`ї становить 4764 грн. (1218 грн. х 2 особи + 1286 грн. + 1032 грн.). Дохід сім`ї менший за прожитковий мінімум для сім`ї. Таким чином, ця сім`я має право на компенсацію.

За матеріалами офіційного сайту Мінсоцполітики.

 

Новини за темою:

Нові тарифи на електроенергію для населення зросли у середньому на 16 %

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!