Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Рада наблизила відкриття даних реєстрів та держзакупівель

March 5, 2015

5 березня Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроект, який має відкрити вільний доступ до даних реєстрів юридичних та фізосіб-підприємців, телеорганізацій, генпланів міст, держзакупівель тощо.

Законопроект передбачає зокрема, що держреєстратори юридичних та фізичних осіб-підприємців мають оприлюднювати усі дані реєстру у формі відкритих даних.

Також у формі відкритих даних мають публікуватися дані Держреєстру телеорганізацій.

Також важливим пунктом законопроекту є відкриття даних генпланів міст та детальних планів територій, які муситимуть бути доступними у формі відкритих даних.

Ще одним дуже важливим пунктом стане публікація у формі відкритих даних усіх інформації про усі державні закупівлі, їхні умови та учасників.

Передбачено також публікація даних реєстрів вищих навчальних закладів та громадських об`єднань.

Закон визначає, що інформація у формі відкритих даних – це "публічна інформація, що оприлюднюється на єдиному державному веб-порталі відкритих даних та на веб-сайтах розпорядників інформації у форматі, який дозволяє автоматизовану обробку, вільний та безоплатний доступ до такої інформації".

"Будь-яка особа може вільно копіювати, публікувати, поширювати, використовувати, в тому числі в комерційних цілях, у поєднанні з іншою інформацією або шляхом включення до складу власного продукту, публічну інформацію у формі відкритих даних з обов`язковим посиланням на джерело отримання такої інформації", - йдеться в законопроекті.

При цьому за створення та забезпечення функціонування єдиного державного веб-порталу відкритих даних "відповідає центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері електронного урядування".

Джерело: http://uteka.ua/

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!