Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Рада має намір звільнити від оподаткування благодійні SMS

May 19, 2016

Верховна Рада прийняла за основу законопроекти № 2297 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних текстових повідомлень" та № 3467 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних телекомунікаційних повідомлень)".
Так, законопроект № 2297 передбачає, що оператор телекомунікацій буде перераховувати всі кошти благодійного SMS відповідному бенефіціару.
Оператору телекомунікацій будуть компенсовані податки, які були сплачені в момент отримання ним передоплати від абонента. Згідно із законопроектом, не вважатимуться фінансовими операції оператора телекомунікацій з перерахування коштів на цілі благодійної діяльності в рамках благодійного SMS і збору коштів на благодійні цілі за дорученням благодійної організації. Відповідно, в разі отримання благодійного текстового повідомлення суми збору на обов'язкове державне пенсійне страхування зараховуються оператором в рахунок зменшення поточних платежів з цього збору протягом поточного звітного періоду.
Законопроектом № 3467 пропонується звільнити від оподаткування ПДВ операції оператора телекомунікацій з надання телекомунікаційних послуг в частині здійснення благодійного телекомунікаційного повідомлення на благодійні цілі, а також дозволити таким платникам податків зменшувати суми податкових зобов'язань з ПДВ у разі відмови абонента від підписаних, але не отриманих телекомунікаційних послуг, при перерахування частини суми передоплати телекомунікаційних послуг в якості благодійної пожертви при виконанні благодійного телекомунікаційного повідомлення за дорученням абонента.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Rada-namerena-osvobodit-ot-nalogooblozheniya-blagotvoritelnye-SMS.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!