Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Рада хоче підвищити граничну суму застосування закону про держзакупівлі

June 30, 2015

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект, щодо приведення держзакупівель у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів щодо подолання корупції.

За законопроект № 2087а проголосували 270 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Згідно із пояснювальною запискою, метою проекту закону є значне зниження корупційних ризиків, установлення запобіжних заходів щодо зловживання процедурою оскарження під час проведення процедур держзакупівель, збільшення рівня конкуренції шляхом спрощення участі в процедурах закупівлі для бізнесу, приведення системи держзакупівель до міжнародних стандартів тощо.

"Проектом закону пропонується посилити прозорість тендерів у сфері держзакупівель шляхом: зняття заборони розкриття змісту поданих пропозицій; ознайомлення зі змістом документа, що містить інформацію про ціну; оприлюднення протоколу оцінки пропозицій конкурсних торгів, а також урегулювати питання застосування норм щодо оскарження процедур закупівлі в частині унеможливлення умисного блокування торгів", - йдеться у пояснювальній записці.

Також, законопроект передбачає підвищення вартісної межі щодо застосування норм закону для закупівлі товарів і послуг до 200 тисяч грн, а робіт - 1200 тисяч грн.

Крім того, пропонується підвищити вартісну межу для застосування процедури запиту цінових пропозицій до 500 тисяч грн.

Член правління "Transparency International Ukraine" Ярослав Юрчишин написав, що завдяки данному законопроекту тендери в Україні будуть як в ЄС.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Rada-xoche-pidvishhiti-granichnu-sumu-zastosuvannya-zakonu-pro-derzhzakupivli-1435656026

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!