Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Робота нотаріусів по-новому: проблеми держреєстрації

May 17, 2016

Сьогодні нотаріуси наділені великим обсягом повноважень, зокрема, можуть здійснювати державну реєстрацію нерухомості без вчинення нотаріальної дії щодо такого майна.
За три місяці 2016 року ці фірми здійснили понад 300 тис. реєстраційних дій.
Двигуном цього процесу стала нова редакція Закону № 1952-IV від 1 липня 2004 року «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», яка вступила в законну силу з 1 січня 2016 року. Одним з її нововведень стала зміна організаційної системи державної реєстрації прав.
Нотаріуси, коментуючи ці зміни, відзначають як їх плюси, так і мінуси. До перших вони відносять розширення своїх можливостей, і як наслідок, збільшення заробітку. Однак, мінусів теж називають чимало.
За словами практиків, основними причинами, через які нотаріуси все ж побоюються проводити операції по реєстрації майна та бізнесу, є проблеми з мінливим програмним забезпеченням, а також деяка неврегульованість законодавства.
Скаржаться нотаріуси і на відсутність інструкцій і роз'яснень з найбільш проблемних питань, адже вони як посадові особи несуть повну відповідальність за вчинення службових дій, і єдина практика, а також чіткий процес, є основою їх діяльності.
Розуміючи проблеми, з якими щодня стикаються нотаріуси, Мін'юст розбирає найбільш часто зустрічаються проблемні питання і дає свої роз'яснення.
Докладніше дивись за посиланням: http://sud.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Rabota-notariusov-po-novomu-problemy-gosregistracii.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!