Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

П’ять кращих днів для бухгалтерів

July 15, 2013

Завершився 7-ий Всеукраїнський бухгалтерський конгрес, який проходив з 5 по 9 липня в Буковелі. Участь у ньому взяли більше 250 висококваліфікованих фахівців, які розглянули накопичені проблеми та питання, що заважають ефективному управлінню бізнесом і державою. Упродовж цих днів проведено 2 пленарних засідання, 18 тематичних секцій, 2 круглих столи і 2 майстер-класи за 8-ми напрямами.

Співорганізатор Конгресу, директор Всеукраїнського бухгалтерського клубу Аполлон Позов звернув увагу на особливості цьогорічного заходу. Найперше те, що він вийшов на міжнародний рівень, адже тут були присутні гості з Азербайджану, Росії, США, які дали високу оцінку проведеній роботі. Іншою відмінною рисою стала участь керівників підприємств, що разом з бухгалтерами вивчали тонкощі фінансової діяльності підприємств. Таку форму організатори Конгресу вважають не випадковістю, адже саме директор і бухгалтер відповідальні за ухвалення виважених управлінських рішень як на стратегічному, так і на тактичному рівнях.

Розглянуті питання на Конгресі стосувалися переважно вдосконалення законодавчого та нормативного регулювання бухгалтерського обліку, оподаткування, оплати  праці та соціального забезпечення, запровадження реформи бухгалтерського обліку в бюджетній сфері, міжнародних стандартів фінансової звітності. Лекторами виступили представники органів державної влади, профільні фахівці, які причетні до вироблення законодавчої та нормативної бази.

На додачу до трьох випробуваних на минулих Конгресах секцій – для бюджетних установ, комерційних та агропромислових підприємств – додали ще одну – для керівників. У рамках цієї секції лекції та майстер-класи провів Патрік Валтен, голова правління «U-MAN Бельгії» – найбільшої в Європі компанії, що надає навчання та консультації за технологіями бізнес-управління. Зала, де проходили заняття з Патріком Валтеном, жодного разу не була напівпорожньою, адже жива і безпосередня розмова змушувала обов’язково відвідати наступну лекцію та приміряти ситуацію, яку розглядали, на своє підприємство.

Перший день діяльності конгресу був позначений ще однією святковою подією. Вперше було проведено конкурс на звання кращого бухгалтера України і оголошено імена кращих у трьох номінаціях – по зарплаті, у бюджетних установах та комерційних підприємствах. Враховуючи, що в кожній з номінацій визначали по три переможці, цінні подарунки отримали дев’ять бухгалтерів, три з яких стали лауреатами «Бухгалтерського Оскара» з врученням відповідної відзнаки – красивої статуетки. Голова оргкомітету конкурсу Світлана Позова переконана, що змагання бухгалтерів дасть поштовх до вдосконалення професійних навиків. А це означає, що у нас стане більше висококваліфікованих бухгалтерів.

Водночас практично усі учасники Конгресу погоджуються з твердженням, що захід є справжнім святом для бухгалтерів, а зустріч з майстрами своєї справи не тільки приносить радість спілкування, але й є джерелом натхнення. «Всі ми приїхали з якимись сподіваннями і очікуваннями. Хтось хотів почути, як вирішити свої проблеми, хтось більшу увагу приділив відпочинкові від бухгалтерських буднів. Ми поїдемо, не просто виправдавши свої сподівання. Ми отримали набагато більше – велику родину, відчуття, що можемо і здатні вплинути на законодавчі процеси та повчитися на досвіді інших», – говорили учасники на закритті Конгресу.

А ще відмічали, що організатори, як справжні бухгалтерські фахівці, вдало дотримали балансу між відпочинком і роботою. Таку високу оцінку підсилила кількома фразами учасник всіх семи Конгресів, головний бухгалтер із Луганська Ольга Мицик: «В організації, масштабності дійства «Баланс-клуб» ніхто не перевершив. Вони свого роду монополісти у цій сфері й довго ними залишатимуться при такому підході до справи».

Нестандартні ідеї, конструктивні пропозиції та виважені рішення щодо удосконалення чинного та перспективного законодавства і нормативної бази лягли в основу Резолюції, яку буде направлено до вищих органів законодавчої та виконавчої влади для ухвалення рішень, які дадуть можливість полегшити працю бухгалтера.
[p805]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!