Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Проект щодо вкладів у капітал товариства прийнятий в першому читанні

May 11, 2016

Верховна Рада прийняла в першому читанні і готує до другого законопроект № 2764 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації права на конвертацію грошових вимог до суспільства на вклад в його статутний капітал".
Статутний капітал товариства з обмеженою відповідальністю підлягає сплаті учасниками товариства до закінчення першого року з дня державної реєстрації товариства. Не допускається звільнення учасника ТОВ від обов'язку внесення первинного внеску в статутний капітал товариства при його установі, в тому числі шляхом зарахування грошових вимог до суспільства.
Порядок внесення додаткових вкладів третіх осіб, прийнятих до складу учасників товариства, в тому числі шляхом зарахування грошових вимог до суспільства, встановлюється законом і статутом товариства.
Вищевказані зміни вносяться до Цивільного кодексу України.
У той же час, пропонується внести зміни до Закону про господарські товариства. Зокрема, збільшення статутного капіталу ТОВ може здійснюватися за рахунок додаткових внесків учасників товариства і, якщо це не заборонено статутом товариства, за рахунок внесків третіх осіб, прийнятих до складу учасників товариства. У такому разі не допускається звільнення учасника товариства і (або) третьої особи від обов'язку внесення відповідного внеску до статутного капіталу товариства, за винятком випадку, передбаченого законом.
Якщо інше не передбачено статутом ТОВ, при збільшенні статутного капіталу товариства в рахунок внесення додаткових вкладів учасниками товариства та (або) в рахунок внесення вкладів третіми особами, приймаються до складу учасників товариства, можуть бути зараховані грошові вимоги до суспільства, в тому числі за договорами позик.
Також передбачається, що іноземні інвестиції можуть здійснюватися у вигляді грошових вимог, в тому числі за договорами позик, погашаються шляхом обміну на акції, корпоративні права (права власності на частку (пай)) в статутному капіталі юридичної особи, створеної відповідно до законодавства України.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Proekt-otnositelno-vkladov-v-kapital-obshhestva-prinyat-v-pervom-chtenii.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!