Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Продовжено до 18 місяців термін збереження робочого місця і компенсації середнього заробітку мобілізованих

June 9, 2015

Президент підписав Закон від 14.05.15 р. № 433-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду» (законопроект № 2079).
Документом уточнюються умови щодо збереження за працівниками місця роботи, посади та виплати їм компенсації середнього заробітку.
Так, продовжено з 1 року до 18 місяців строк надання соціальних гарантій мобілізованим щодо зберігання місця роботи, посади і компенсації із бюджету середнього заробітку на підприємстві, в установі, організації для працівників, призваних на строкову військову службу.
Законом також запроваджується надання відстрочки від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності педагогічних працівників призовного віку з повною вищою освітою, основним місцем роботи яких є загальноосвітні навчальні заклади, за умови повного навантаження на займаній посаді – на весь період їх роботи за спеціальністю незалежно від місця роботи (на даний час право на таку відстрочку надано педагогічним працівникам на період їх роботи за спеціальністю лише у сільській місцевості).

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України.

Новини за темою:
Уряд посилив соціальні гарантії мобілізованим

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!