Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Продаж на аукціоні об`єктів комунальної власності: що з ПДВ?

October 10, 2016

ГУ ДФС у Чернігівській області у листі від 23.09.2016 № 3088/10/25-01-15-01-09 повідомило, що операції з приватизації майна, яке перебуває в комунальній власності, підпадають під визначення об'єкта оподаткування ПДВ за основною ставкою податку (20%).
При цьому, відповідно до пп. 197.1.13 ПКУ звільняються від оподаткування операції з безоплатної приватизації житлового фонду, включаючи місця загального користування у багатоквартирних будинках та прибудинкових територій, присадибних земельних ділянок відповідно до законодавства, а також постачання послуг, отримання яких згідно із законодавством є обов'язковою передумовою приватизації житла, прибудинкових територій багатоквартирних будинків, присадибних земельних ділянок.
Щодо реєстрації районної ради платником ПДВ. У випадку настання для районної ради умов, які передбачають обов'язкову реєстрацію платником ПДВ відповідно до п. п. 180.1, 181.1 ПКУ, вона зобов'язана зареєструватися платником ПДВ.
Щодо відображення сум ПДВ в початковій вартості об’єкта приватизації, за якою його виставляють до продажу на аукціоні, податківці зазначили наступне. При продажу об’єктів приватизації на аукціоні початкова їх вартість районною радою - платником ПДВ визначається шляхом додавання до ціни товару податку, визначеного відповідно до встановленого п.п. 194.1.1 ПКУ відсотку до бази оподаткування.  

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Prodazha-na-aukcione-obektov-kommunalnoj-sobstvennosti-chto-s-NDS

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!