Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Прийнято Закон про особливості здійснення закупівель для гарантованого забезпечення потреб оборони

May 13, 2016

Верховна Рада прийняла Закон "Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони" (законопроект № 4288).
Так, передбачаються такі особливості:
- процедури закупівлі товарів, виконання робіт та надання послуг будуть здійснюватися за переговорною процедурою, відмінною від такої процедури, встановленої Законом України “Про публічні закупівлі”;
- період закупівлі –в особливий період, в період проведення антитерористичної операції, в період запровадження надзвичайного стану.
Особливість переговорної процедури полягає у проведенні відбору учасників закупівель через електронний аукціон на конкурсних засадах.
З цією метою учасники подають визначений перелік документів та цінову пропозицію. З метою підвищення відповідальності учасників державних закупівель законопроектом передбачено право замовника передбачати необхідність подання учасником забезпечення цінової пропозиції у вигляді гарантії та обов’язок замовника відхилити заявку учасника у разі неодноразового вчинення ним порушень під час проведення процедур закупівель.
Також, передбачається можливість укладання рамкових угод та договорів за рамковою угодою з учасниками, які визначаються шляхом проведення електронного аукціону.
Передбачається як виняток право замовника делегувати повноваження на проведення переговорної процедури закупівліу разі неможливості її проведення, що виникла у зв’язку з відсутністю більше ніж 24 годинидоступу до мережі Інтернет, спричиненої дією обставин особливого періоду, антитерористичної операціїабонадзвичайного стану.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Prinyat-Zakon-ob-osobennostyax-osushhestvleniya-zakupok-dlya-garantirovannogo-obespecheniya-potrebnostej-oborony.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!