Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Прийнято Закон про припинення діяльності ФОП - за 1 день

May 13, 2014

Верховна Рада прийняла в цілому Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців за заявницьким принципом".
Основною метою законопроекту є істотне полегшення процедур, що застосовуються під час припинення підприємницької діяльності фізичних осіб–підприємців, та зниження строку такого припинення до 1 дня.
Підприємцю досить буде лише заявити реєстратору про припинення підприємницької діяльності, і таке припинення негайно буде зареєстроване.
Слід підкреслити, що припинення підприємницької діяльності фізосіб-підприємців без проведення перевірок чи надання довідок чи дозволів від ДПС, ПФУ жодним чином не може призвести до порушення прав працівників, які уклали трудові договори з фізособою-підприємцем (зокрема,  щодо невиплати зарплати, своєчасного попередження про звільнення тощо), бо обов’язки  фізособи щодо найманих працівників не залежать від того, чи має фізична особа статус підприємця, чи ні.
Зняття з обліку платником ЄСВ здійснюватиметься не негайно, а лише після проведення передбачених законодавством перевірок та проведення остаточного розрахунку.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.


Новини за темою:

Припинення підприємницької діяльності – які документи подавати держреєстратору?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!