Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Ухвалено перший пакет рішень для впровадження Закону про держслужбу

March 28, 2016

Кабінет Міністрів України затвердив перший пакет нормативно-правових актів, необхідних для впровадження з 1 травня нової редакції Закону України «Про державну службу».
Реформа держслужби - одне з ключових завдань, яке визначено програмою діяльності Кабінету Міністрів України.
До 1 травня цього року необхідно прийняти 33 нормативних акти, зокрема три закони і низку постанов Кабінету Міністрів, які дозволять підготуватися до належного впровадження Закону.
Наразі проводиться роз'яснювальна робота і навчання держслужбовців, зокрема формуються нові служби персоналу в органах державної влади, які повинні стати одним з ключових елементів системи управління державної служби.
Паралельно Уряд працює спільно з Парламентом над прийняттям у другому читанні закону про службу в органах місцевого самоврядування, який спільно з законом про державну службу повинен сформувати єдину систему публічної служби в Україні, а з іншого боку дати можливість кадрової спроможності реформи децентралізації. Тому що мало передати повноваження, функції, і навіть гроші на місця, треба зробити таким чином, щоб місцеві чиновники мали відповідні знання, навички, вміння і компетенцію для того, щоб ці функції обслужити.
Після представлення відповідних актів, Уряд схвалив перший пакет рішень, які необхідно ухвалити для впровадження закону про «Про державну службу». Серед них, зокрема, три проекти законів. Це Закон «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з прийняттям закону України про державну службу». Ним вносяться зміни до 23 діючих законів в тому числі до закону «Про центральні органи виконавчої влади», «Про Кабінет Міністрів України», «Про місцеві державні адміністрації». Аналогічно вносяться зміни до Податкового та Митного кодексів.
Крім того, на засіданні Уряду прийнято ряд постанов, якими затверджено Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби, Порядок обчислення стажу державної служби та Порядок відкликання державного службовця із щорічної відпустки.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Prinyat-pervyj-paket-reshenij-dlya-vnedreniya-Zakona-o-gossluzhbe.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!