Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Застосування ПСП: процедуру інформування роботодавців про наявність порушень оновлено

June 23, 2017

Затверджено Порядок, який визначає процедуру інформування центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінполітику, роботодавців платника податку про наявність порушень ним норм пп. 169.2.1 ПК, виявлених на підставі даних податкової звітності чи документальних перевірок, а також порядок інформування роботодавця про позбавлення платника податку – працівника такого роботодавця або про відновлення його права на податкову соціальну пільгу (далі – ПСП).
Положення цього Порядку поширюються на роботодавців, працівники яких допустили порушення застосування ПСП.
Контролюючий орган, що здійснює аналіз показників податкової звітності, повідомляє роботодавця про наявність виявлених на підставі даних податкової звітності чи документальних перевірок порушень платником податку – працівником такого роботодавця застосування ПСП, про позбавлення платника податку або відновлення його права на ПСП відповідно до норм пп. 169.2.1, 169.2.4 ПК.
У зазначених випадках структурний підрозділ контролюючого органу, до функцій якого належить аналіз даних податкової звітності чи проведення документальних перевірок, складає Повідомлення про наявність порушень застосування ПСП, позбавлення платника податку або відновлення його права на ПСП за встановленою формою, якщо платник податку отримував її більше ніж за одним місцем нарахування (виплати) доходу або у разі отримання доходів, зазначених у пп. 169.2.3 ПК.
Повідомлення про порушення вважається надісланим (врученим) роботодавцю – юрособі, якщо його передано посадовій особі такої юрособи під підпис або надіслано листом з повідомленням про вручення. Повідомлення про порушення вважається надісланим (врученим) роботодавцю – самозайнятій особі, якщо його вручено їй особисто чи її законному представникові або надіслано на адресу за місцем проживання або останнього відомого її місцезнаходження з повідомленням про вручення.

Наказ Мінфіну від 19.05.17 № 514 набуде чинності з дня опублікування. Готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 30.06.17 р. № 51.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!