Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Прибуток ІТ-підприємств оподатковується на загальних підставах

April 3, 2015

Законом України № 71 від 28 грудня 2014 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» пільгову ставку з податку на прибуток підприємств для суб`єктів програмної індустрії 5% скасовано. Таким чином, з 1 січня 2015 року суб`єкти програмної індустрії оподатковують прибуток за ставкою 18 відсотків.

Для платників ПДВ відповідно до норм пункту 26¹ підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України пільги залишились незмінні. Тобто з 1 січня 2013 року до 1 січня 2023 року операції з постачання програмної продукції звільняються від оподаткування податком на додану вартість. А саме:

- результат комп`ютерного програмування у вигляді операційної системи, системної, прикладної, розважальної та/або навчальної комп`ютерної програми (їх компонентів), а також у вигляді інтернет-сайтів та/або онлайн-сервісів;

- криптографічні засоби захисту інформації.

Водночас, у відомстві звернули увагу на те, що під пільговий режим оподаткування не підпадають операції з імпорту програмної продукції та операції з постачання послуг у сфері інформатизації.

Прес-служба Головного управління ДФСу Луганській області

 

Джерело: http://uteka.ua/

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!