Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Запропоновано ввести йо-декларування

October 11, 2016

У парламенті зареєстрований законопроект № 5248 «Про запобігання корупції та загальні принципи йо-декларування».
Ввести йо-декларування предлагаетcя в зв'язку з скомпрометованістю е-декларування.
Законопроектом пропонується врегулювати основні принципи йо-декларування; порядок подання йо-декларацій; визначити інформацію, яка вноситися в йо-декларацію; встановити необхідність моніторингу способу життя суб'єктів йо-декларування і т.д.
Згідно із законопроектом, йо-декларація - декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, представлена ​​шляхом заповнення на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Йо-декларації включаються до Єдиного держреєстру.
Також в проекті йдеться про те, що порядна корупціонер зобов'язаний в передбачені терміни відображати в йо-декларації відомості про активи, інші доходи і вигоди, отримані в результаті корупційної діяльності.
Такий же обов'язок щодо доходів, отриманих в результаті злочинної діяльності, покладається на трудівників злочинного світу - осіб, які купують активи, доходи, інші вигоди шляхом організації або безпосереднього скоєння кримінальних злочинів.
Також законопроект стосується питань реалізації антикорупційної політики, захисту викривачів, окремих аспектів відповідальності за корупційні правопорушення.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Predlozheno-vvesti-jo-deklarirovanie

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!