Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи правомірно прослуховування телефонних розмов співробітників та контроль їх електронного листування

October 6, 2014

Служба безпеки України інформує, що зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж, електронних інформаційних мереж є оперативно-розшуковим заходом, пов`язаним з тимчасовим обмеженням прав громадян, яке має право здійснювати виключно підрозділи державних органів, визначені в ст. 5 Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність".

Відповідно до згаданого Закону проведення таких заходів іншими суб`єктами, в тому числі приватними організаціями та особами, забороняється.

При цьому прослуховування або запис розмови або перегляд кореспонденції, яка ведеться з корпоративних засобів зв`язку після фактичного отримання згоди всіх учасників бесіди на такі дії, не порушуватиме їх прав і, на погляд СБУ, не матиме ознак оперативно-розшукової діяльності.

Однак в ході такої діяльності можуть накопичуватися і використовуватися відомості про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована, що фактично є обробкою персональних даних відповідно ст. 2 Закону України "Про захист персональних даних".

Така обробка повинна здійснюватися з урахуванням вимог цього Закону після згоди суб`єкта персональних даних на обробку його персональних даних, створення умов для захисту цих даних і з забезпеченням його прав.

Лист СБУ від 16.06.14 р. № 16/16/13-4/25/2739.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!