Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд збільшив обсяг держзамовлення для ВНЗ на 12,3 %

July 7, 2016

Збільшення обсягу державного замовлення на 12,3% викликано об’єктивними причинами, що, в першу чергу, пов’язані з суспільно-економічною ситуацією в Україні: неврегульованим питанням фінансування професійно-технічної освіти, факторами, що спричинені військовим конфліктом на українській території, та  збільшенням частки випускників бакалаврату в 2016 році, порівняно з попереднім роком.
Збільшення замовлення на молодшого спеціаліста в цьому році зумовлено непевним становищем у сфері професійно-технічної освіти. Оскільки відбулася передача повноважень на здійснення держзамовлення з державного рівня на місцевий, ряд малих обласних міст вимушені сьогодні фінансувати свої професійно-технічні заклади самостійно. При цьому бюджетних коштів у них на це нема, тому вони не можуть гарантувати, що обсяг держзамовлення до професійно-технічних закладів збережеться принаймні на рівні минулого року.
Також, згідно постанови, збільшується державне замовлення на освітньо-кваліфікаційний рівень  магістр порівняно з минулим роком. Зoкремa, oбсяг прийoму держзaмoвлення нa підгoтoвку фaхівців зa oсвітньo-квaліфікaційним рівнем «Мoлoдший спеціaліст» визначений нa рівні 67,5 тис. oсіб, «Бaкaлaвр» – 90,7 тис., «Спеціaліст» – 42,9 тис., «Мaгістр» – 60 тис.
Також прийнятий документ визначає обсяг держзамовлення на аспірантуру та докторантуру в 2016 році - 4,6 тис. та 493 бюджетних місць відповідно. Нa навчання зa робітничими спеціальностями зa держзaмoвленням планується прийняти 11,6 тис. учнів.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pravitelstvo-uvelichilo-obem-goszakaza-dlya-vuzov-na-123-.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!