Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд суттєво зменшив орендну плату за художні майстерні

November 25, 2015

Кабінет Міністрів України прийняв Постанову від 4 листопада 2015 року № 950 «Про несення змін у додаток 2 Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції ї розподілу».

Відповідний законопроект розроблений  Міністерством культури України у зв’язку з необхідністю врегулювання розміру плати за оренду нерухомого майна професійними творчими працівниками для їх розміщення у творчих майстернях.

На території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника перебувають 29 професійних художників України, які працюють у жанрі іконопису та орендують корпус № 30 для творчих майстерень (Лаврські майстерні) – це єдиний об’єкт на території України, де професійними творчими працівниками проводиться значна робота з відтворення, збереження та розвитку національної іконописної школи. Згідно з  Методикою розрахунку орендна плата та комунальні послуги Лаврських майстерень за місяць орієнтовно становить 74254 грн. на місяць. Зазначена сума оплати за творчі майстерні є непомірно високою для художників Лаврських майстерень і потребує відповідного корегування.

Натомість Постанова від 4 листопада 2015 року  № 950 містить положення щодо доповнення додатку 2 Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу новим пунктом № 30, відповідно до якого орендна ставка за використання професійними творчими працівниками площі творчих майстерень, що не використовуються для провадження підприємницької діяльності, складає 1% для приміщень творчих майстерень площею не більш як 50 кв. метрів, і 3% для приміщень творчих майстерень площею понад 50 кв. метрів.

Із текстом постанови можна ознайомитись за посиланням:

http://www.kmu.gov.ua/control/ru/cardnpd?docid=248651386

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Uryad-suttyevo-zmenshiv-orendnu-platu-za-xudozhni-majsterni-11556

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!