Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд знизив кворум для всіх акціонерних товариств

March 20, 2015

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України "Про акціонерні товариства" (щодо виплати дивідендів акціонерним товариством)» (законопроект № 2273).
Так, пропонується вже зараз (а не з 1 січня 2016 року) запровадити зниження кворуму для всіх акціонерних товариств, у тому числі товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави і в якому держава є власником 50 і більше відсотків простих акцій товариства.
Крім того, передбачається внести зміни до статей 38 та 55 Закону «Про акціонерні товариства» щодо удосконалення механізму обрання кандидатів та діяльності органів акціонерного товариства.
Так, пропонується передбачити, що обсяг прав акціонерів щодо внесення пропозицій до порядку денного загальних зборів акціонерного товариства, а також пропозицій щодо нових кандидатів до складу органів товариства та порядок їх внесення, передбачені цією статтею, не можуть змінюватись статутом акціонерного товариства.
У разі дострокового припинення повноважень одного чи декількох членів наглядової ради і до обрання всього складу наглядової ради, засідання наглядової ради є правомочними для вирішення будь-яких питань у межах її компетенції за умови, що кількість членів наглядової ради, повноваження яких залишаються чинними, складає більше половини її складу
Також пропонується забезпечити дієвий механізм виплати дивідендів акціонерним товариством шляхом надання акціонеру товариства права звертатися до нотаріуса щодо вчинення виконавчого напису нотаріусом у разі невиплати товариством дивідендів.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Новини за темою:
Президент підписав Закон про акціонерні товариства

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!