Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Рада ратифікувала конвенцію МОП про мінімальні норми соцзабезпечення

March 17, 2016

Депутати Верховної Ради віддали 253 голоси за ратифікацію Україною конвенцію Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення.
«15 років Україна йшла до того моменту, коли вона може взяти на себе зобов’язання щодо необхідного соціального захисту населення», – сказав міністр соціальної політики Павло Розенко.
Відтак Україна приєдналась до дев’яти з 15 розділів конвенції, серед яких: медичне обслуговування, допомога по хворобі, допомога по безробіттю, допомога по старості, допомога в разі трудового каліцтва або професійного захворювання, сімейна допомога, допомога по вагітності й пологах, допомога по інвалідності, допомога у зв’язку з втратою годувальника.
Втім, як раніше зазначала голова парламентського комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова, конвенції на сьогодні відповідає лише розмір допомоги інвалідам І групи, яка дорівнює 100 % пенсії за віком. Також лише частково відповідають конвенції умови отримання права на пенсію у зв’язку з втратою годувальника.
Україна взяла на себе зобов’язання приєднатися до цієї конвенції ще в 2006 році, коли Верховна Рада ратифікувала оновлену Європейську соціальну хартію. Конвенція діє в 30 країнах, й Україна стала 31 країною, що підпадає під її дію.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Pravitelstvo-ratificirovalo-konvenciyu-MOT-o-minimalnyx-normax-socobespecheniya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!