Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд привів акти КМУ у відповідність до законодавства щодо документів, які підтверджують громадянство України

November 1, 2016

Уряд прийняв постанову від 26.10.16 р. № 745 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302".
Зокрема, затверджені зразки та технічний опис бланка паспорта у формі картки та Порядок його оформлення видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення приведені до вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальних статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України".
Крім того, з прийняттям зазначеного акта паспорт громадянина України буде:
- видаватися центрами надання адміністративних послуг;
- виготовлятися тільки у формі картки, що містить безконтактний електронний носій;
- видаватися кожному громадянину України, який досяг чотирнадцятирічного віку;
- оформлюватися для осіб, які не досягли вісімнадцятирічного віку, на чотири роки, а особам, які досягли вісімнадцятирічного віку, - на кожні 10 років;
- містити інформацію про податковий номер (реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків) або повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pravitelstvo-privelo-akty-KMU-v-sootvetstvie-s-zakonodatelstvom-o-dokumentax-kotorye-podtverzhdayut-grazhdanstvo-Ukrainy

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!