Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд прийняв рішення про підвищення з 1 грудня окладів бюджетників

November 24, 2016

Кабінет Міністрів України сьогодні на своєму засіданні прийняв постанову від 23.11.16 р. № 840 „Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”.
Проект акта підготовлено Мінсоцполітики з метою підвищення посадових окладів працівників окремих галузей бюджетної сфери у зв’язку із зростанням з 1 грудня цього року мінімальної заробітної плати з 1450 до 1600 гривень.
Зокрема, постановою передбачено підвищення тарифної ставки працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки на 150 грн (на 12,7 відсотка) і встановлення її у розмірі 1335 гривень. При цьому зберігається діючий грошовий розрив між мінімальною заробітною платою та тарифною ставкою працівника першого тарифного розряду ЄТС у сумі 265 грн.
Відповідно до зростання посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду ЄТС та тарифних коефіцієнтів за розрядами ЄТС підвищуються посадові оклади всім категоріям працівників бюджетної сфери з дотриманням міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці.
Крім того, для недопущення „зрівнялівки” у посадових окладах окремих категорій працівників постановою передбачено встановлення диференціації розмірів посадових окладів працівників 1 - 3 тарифних розрядів ЄТС (на 5-10 гривень).
Реалізація постанови буде здійснена в межах видатків, передбачених на оплату праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій у 2016 році.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pravitelstvo-prinyalo-reshenie-o-povyshenii-s-1-dekabrya-okladov-byudzhetnikov

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!