Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд ухвалив Постанови, що дозволять забезпечити справедливість при наданні соцдопомог та ефективно боротися із шахрайством

February 23, 2016

За ініціативи Міністерства фінансів, 18 лютого Кабінет Міністрів України затвердив 4 Постанови, що дозволяють завершити створення нормативної бази для функціонування процесу верифікації соціальних виплат та пенсій.

Міністерство фінансів активно працює над підвищенням ефективного використання бюджетних коштів. З цією метою в грудні 2015 року за ініціативи Мінфіну Верховна Рада ухвалила зміни до законодавства, що створюють підґрунтя для проведення верифікації всіх отримувачів соціальних виплат та допомоги від держави.

Впровадження системи верифікації, розробленої Міністерством фінансів, потребувало створення нормативної бази для функціонування процесу верифікації соціальних виплат та пенсій. 11 лютого Кабінет Міністрів вже ухвалив 3 Постанови, що забезпечують підключення Міністерства фінансів України до інтегрованої міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи щодо контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, які перетинають державний кордон. Постанови, ухвалені Кабміном 18 лютого, завершують створення нормативної бази, необхідної для проведення верифікації, та регламентують деякі аспекти верифікації виплат внутрішньо переміщеним особам.

Даний крок надасть можливість створити аналітично-інформаційну систему електронної верифікації та моніторингу, що допоможе виявити шахраїв та "мертві душі" серед отримувачів соціальних виплат, і тим самим допоможе покращити адресність соціальної допомоги на користь найбільш нужденних верств населення.

Наразі система працює в пілотному режимі. Найближчим часом Міністерство фінансів презентує її громадськості.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Pravitelstvo-prinyalo-Postanovleniya-kotorye-pozvolyat-obespechit-spravedlivost-pri-predostavlenii-socposobij-i-effektivno-borotsya-s-moshennichestvom.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!