Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує врегулювати перехід прав користування земельною ділянкою

December 8, 2015

Верховна Рада прийняла у першому читанні та готує до другого законопроект № 2027а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об'єкта нерухомості)".
Законопроектом пропонується врегулювати перехід прав користування земельною ділянкою, зокрема, встановити процедуру переходу права користування земельною ділянкою у разі набуття права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, що розміщені на земельній ділянці.
Проектом пропонується доповнити ст. 120 Земельного кодексу положенням, згідно з яким у разі, якщо жилий будинок, будівля або споруда розміщені на земельній ділянці, що перебуває у постійному користуванні, а набувач не може використовувати земельну ділянку на такому праві, земельна ділянка переходить до набувача на іншому речовому праві.
Проектом також пропонується встановити строки для звернення набувача будинку до власника земельної ділянки з пропозицією передати йому у користування відповідну земельну ділянку (10 днів з дня державної реєстрації права власності на об'єкт нерухомості), а також строки для розірвання попереднього та укладення нового договору з власником такої земельної ділянки (не пізніше 30 днів з дня державної реєстрації права власності на об'єкт нерухомості).

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!