Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує дозволити розливати спиртові ліки у полімерні флакони

March 23, 2015

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 2135 «Про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" (щодо реалізації лікарських засобів, що містять спиртові або водно-спиртові настої)».
Проектом пропонується розширити спектр матеріалів, що нині застосовуються в Україні для виготовлення флаконів для спирту етилового, який використовується як лікарський засіб, та спиртових або водно-спиртових настоїв, призначених для роздрібної торгівлі через аптеки, та дозволити їх виготовлення не лише з медичного скла, а й з інших матеріалів, дозволених для цих цілей МОЗ.
Нині Держреєстр лікарських засобів вже містить деякі лікарські засоби, до складу яких входить спирт етиловий, зареєстровані у формі розчину для зовнішнього застосування як у флаконах скляних, так і в полімерних.
Прийняття цього законопроекту не призведе до погіршення якості спиртовмісних лікарських засобів та водночас дозволить здешевити дану продукцію, зробити її конкурентоздатною та більш зручною та безпечною у використанні, насамперед в умовах проведення АТО.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!