Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує змінити критерії визначення великих платників податків

October 12, 2015

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 3236 „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо врегулювання законодавства по визначенню критеріїв та обліку великих платників податків”.
Так, законопроектом пропонується встановити, що великий платник податків – це юрособа, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні 4 послідовні податкові (звітні) квартали перевищує 1 млрд. 250 млн. грн. (на даний момент – 500 млн. грн.) або загальна сума сплачених до Держбюджету податків за платежами, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, за такий самий період перевищує 35 млн. грн. (на даний момент - 12 млн. грн.).
Крім цього, пропонується встановити, що у разі відсутності за місцем реєстрації великого платника податків контролюючого органу, що здійснює супроводження великих платників податків, облік такого платника податків здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації такого платника податків та координується відповідним контролюючим органом, що здійснює супроводження великих платників податків
Щодо великих платників податків, які самостійно не стали на облік у контролюючому органі, що здійснює супроводження великих платників податків, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, має право приймати рішення про зміну основного місця обліку та переведення їх на облік у контролюючі органи, що здійснюють супроводження великих платників податків.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!