Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує демонополізувати ринок електричної енергії

March 3, 2016

Уряд України схвалює та направляє до Парламенту проект закону про ринок електроенергії, який дозволяє демонополізувати ринок, дає змогу підприємствам заключати прямі договори з виробниками електроенергії, а громадянам в подальшому - самостійно обирати постачальника.

Проект закону про ринок електроенергії, який запроваджує зрозумілі, прозорі та чесні механізми ринкових відносин в електроенергетичній галузі, представив на засіданні Уряду Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Згідно з документом, громадяни України зможуть самостійно обирати постачальника електроенергії. Таким чином, буде змога обрати постачальника з найбільш привабливим тарифним планом. Великі підприємства, у свою чергу,  отримають можливість заключати прямі договори з виробниками.

Законопроект також  дасть змогу створити конкуренцію серед виробників електроенергії:  «Вони всі будуть жорстко конкурувати за ціну і за обсяг (постачання)».

Ухвалення цього закону дозволить підвищити інвестиційну привабливість української електроенергетики: «Це вплине і на ціну енергетичних компаній, які будуть приватизуватися. Зразу виросте ціна».

Цей проект закону в цілому схвалений західними партнерами.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Pravitelstvo-planiruet-demonopolizirovat-rynok-elektricheskoj-energii.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!